Belföld

2012.11.08. 16:44

Feljelentés felcsúti ügyek miatt hűtlen kezelés és hivatali visszaélés vádjával

Felcsút - A polgármesteri hivatal előtt jelentette be a sajtó képviselőinek csütörtökön Novák Előd, a Jobbik országos és Palotás Péter, a párt helyi elnöke, hogy feljelentést tesznek a hivatalban történtek miatt.

Tihanyi Tamás

-  Azért mentünk ma a felcsúti polgármesteri hivatal elé, mert szeretnénk folytatni azt a tényfeltáró munkát, amit Ángyán József megkezdett, bár mi egy kicsit más területen kezdtünk lakossági bejelentés alapján információgyűjtésbe -  mondta Novák Előd, a Jobbik országos alelnöke.   Így folytatta: - Körjegyző úrtól időpontot kértem és Palotás Péterrel, a Jobbik felcsúti elnökével együtt átnéztük az önkormányzat könyveléséből néhány hónap számláit. Azt tapasztaltuk, hogy például 2012 júniusában több, mint 700 ezer forintnyi számlát nyújtott be az Agro Felcsút Kft., amely Mészáros Lőrinc polgármester testvérének, Mészáros Jánosnak az egyszemélyes kft.-je. Ez összeegyeztethetetlen a helyi  önkormányzati képviselők jogállásáról szóló  törvénnyel, hiszen annak 5. paragrafusának e pontja kimondja, hogy nem lehetne önkormányzati képviselő, akinek a személyes közreműködésével működő gazdasági társaság önkormányzati feladatot lát el, márpedig Mészáros János a testület tagja.  Úgy látjuk, hogy itt egy komoly, állandó feladatellátásról van szó, hiszen az Agro Felcsút Kft. rendszeresen bocsát ki számlákat az önkormányzat részére.

- Ebben az ügyben feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen   hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt, mert azt gondoljuk, hogy megkerülték a testületi döntést is, amely  500 ezer forint felett a beszerzési szabályzat szerint indokolt lenne - tette hozzá. -  De ha adott esetben darabokra is bontották ezeket a számlákat, akkor is azt látjuk, hogy minimum polgármesteri döntés kellett volna. A polgármester kerülte ezt a kellemetlen ügyet, rábízta inkább arra a hivatalnokára, aki kötetlen munkaidőben dolgozik a hivatalban, s vezető beosztású alkalmazott az egyik Mészáros-érdekeltségű cégnél. Részben iratbeszerzésről van szó, de   érdekes dolgok szerepelnek. Például itt van előttem egy számla:  két darab  boríték  13 ezer  forint, ami normális esetben 200 forint lenne...

 Mészáros Lőrinc polgármesterrel még a sajtótájékoztató előtt tudtunk beszélni, s akkor abban maradtunk, az elhangzottak alapján később  térünk majd vissza az ügyre. Ám aztán  már nem  értük el, lapunk úgy tudja, a településvezető külföldön tartózkodik. A fejleményekkel  indokolt esetben később még foglalkozunk.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!