Belföld

2013.10.30. 18:44

Fegyvereket és lőszert foglaltak le Hajdú-Biharban és Szabolcsban

Engedély nélkül tartott lőfegyverek és lőszerek miatt fogtak el a rendőrök öt férfit a Terrorelhárítási Központtal (TEK) együttműködve Hajdú-Biharban és Szabolcsban - tudatta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

MTI

Plásztán-Kopcsa Kamilla hadnagy, a főkapitányság sajtóreferense közölte, hogy kedd hajnalban otthonukban fogtak el a két balkányi és egy nyírlugosi férfit. A 28 és 29 éves gyanúsítottak engedély nélkül tartottak lőfegyvereket vagy azok utánzatait, több száz lőszert, hangtompítókat és fegyveralkatrészeket.     

Néhány órával később szintén a TEK segítségével fogtak el Debrecenben egy 45 és egy 50 éves férfit. Egyiküket a Zsibogóban, Debrecen közismert bolhapiacán fogták el, nála lőszereket és közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak, míg a másik férfit a munkahelyén vették őrizetbe, ahol több engedély nélkül tartott lőfegyver vagy azok utánzata és több száz lőszer is előkerült.     Az öt férfit őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatásukat.     

Az MTI kérdésére, hogy milyen kapcsolatban álltak egymással a gyanúsítottak, illetve, hogy kereskedtek-e a fegyverekkel és lőszerekkel, Dobó Dénes, a főkapitányság sajtóreferense a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott felvilágosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!