Belföld

2014.12.08. 09:23

Emberkereskedelem miatt kell bíróság elé állnia egy öttagú csoportnak

Budapest - Vádat emeltek egy nő és négy férfi ellen, mert Pest, Fejér és Tolna megye több településén három nőt prostituáltként dolgoztattak, egyiküket pedig egymás között adták-vették - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Gyugyi Csilla elmondta: a vádlottaknak emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt kell felelniük.

A most benyújtott vádirat szerint a csoport tagjai 2012 márciusa és 2013 áprilisa között Pálfán, majd Kiskunlacházán az egyik férfi akkor még kiskorú élettársát rendszeresen prostitúcióra kényszerítették. A vádlottak közül az asszony beszélte meg telefonon az üzlet részleteit a leendő ügyfelekkel, előre elkérte a pénzt, majd sok esetben a vádlottak vitték el a lányt a megadott helyre. Meg is várták, míg végez, de a kapott pénzből nem adtak neki semmit. Ha a sértett nem volt hajlandó szexuális kapcsolatot létesíteni, akkor rendszeresen megverték, megrugdosták.

A lány 2013 áprilisában megszökött, ezért kerestek helyette mást. Egyik ismerősük Pálfán élt, és abból tartotta el magát, hogy élettársát Cece, Dunaföldvár, Budapest és Kiskunlacháza környéki utakon prostituáltként dolgoztatja, megvásárolták tőle a gyakran bántalmazott nőt. Kétszázezer forintot és egy használt Mercedest adtak érte, majd Kiskunlacházán egy elsötétített szobába zárták. Naponta csak egy tál ételt adtak neki, nem engedték tisztálkodni, kábító hatású anyagot fecskendeztek a testébe, és rendszeresen - gyakran baseballütővel - bántalmazták is.

A fogva tartott nőt prostitúcióra kényszerítették, a kuncsaftokkal ismét az az asszony szervezte meg az üzletet, aki korábban - magyarázta a szóvivő.

Olykor helybe vitték a férfiakat, máskor a sanyargatott sértettet fuvarozták a megrendelő házához. Az egyik ilyen alkalommal a nő kijátszotta a vádlottak figyelmét, felugrott egy Budapest felé tartó autóbuszra, majd ott – miután a vádlottak követték – villamosra szállt és elmenekült.

A vádlottak azután egyikük unokahúgát költöztették magukhoz, elfogásukig Kiskunlacháza és Ráckeve térségében a már bejáratott módszer szerint őt is prostitúcióra kényszerítették.

A Pest Megyei Főügyészség emberkereskedelemmel, személyi szabadság megsértésével, kerítéssel és más bűncselekményekkel vádolja az öttagú csoport előzetes letartóztatásban lévő tagjait - közölte Gyugyi Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!