Belföld

2010.02.23. 07:14

Eltűnt a Fidesz retorikájából a "Gyurcsány-Bajnai-korszak" kifejezés

Budapest - Eltűnt a Fidesz retorikájából a "Gyurcsány-Bajnai-korszak" kifejezés, helyette csupán "Gyucsány-korszakot" említenek az ellenzéki párt nyilatkozói. A szóhasználat változása nem véletlen, a Fidesz szerint ugyanis "a szálakat Gyurcsány Ferenc mozgatja a háttérből".

MTI

Február eleje óta szinte teljesen mellőzi a Fidesz a retorikájában a "Gyurcsány-Bajnai-korszak" kifejezés használatát, helyette az utóbbi hetekben - az esetek döntő többségében - szimplán "Gyurcsány-korszakot" említenek a fideszes nyilatkozók.    
Az egyik utolsó alkalommal, január 30-án Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője használta a jelenlegi és a volt kormányfő nevével illetett korszakot, amikor egy nyugdíjasrendezvényen úgy vélekedett: ha folytatódna a Gyurcsány-Bajnai-korszak, könnyen lehet, hogy a következő korosztályok már 70 éves nyugdíjkorhatárt lennének kénytelenek megélni, eltűnhetne a magánnyugdíjpénztári befektetések nagy része, és tovább csökkenhetne a nyugdíjak értéke.
Február 5-i országértékelő beszédében Orbán Viktor Fidesz-elnök is a "Gyurcsány-korszak" kifejezést használta, egyebek mellett akkor, amikor kitért arra, hogy megrendítően sok és nehéz feladat áll az ország előtt, "mert nagyon sok, szinte alig felmérhető kárt okozott nekünk a korszak, amelyet Gyurcsány-korszaknak nevezünk".
Szombaton Pelczné Gáll Ildikó Fidesz-alelnök is egy jelképes naptár "Gyurcsány-korszak 50" feliratú lapjának levágásával indította el a "centivágást".
Szijjártó Péter a szóhasználat változásával kapcsolatban az MTI megkeresésére elmondta: bebizonyosodott, hogy Bajnai Gordon jelenlegi kormányfő és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt csak egy-egy "báb", és "a szálakat valójában Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mozgatja a háttérből".
Ez bizonyosodott be az elmúlt hétvégén is, amikor kiderült, hogy a felszínen ugyan Bajnai Gordon és Mesterházy Attila különböző célokról, programokról beszél, az MSZP igazi kampányát viszont Gyurcsány Ferenc folytatja, és ő mondja meg, hogy mit kell, és mit fognak csinálni - mondta a Fidesz elnöki stábjának vezetője ezzel arra utalva, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc egy zárt körben Szombathelyen elmondott beszéde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!