Belföld

2014.03.16. 15:47

Előzetesben a kőbányai prostituált-gyilkosság elkövetője

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, akit egy fiatalkorú prostituált megölésével gyanúsítanak - tájékoztatott Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság azért döntött így, mert fennállt a szökés és elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye. A végzés jogerős - tette hozzá a szóvivő.

A balassagyarmati Gy. Attilát szombaton vette őrizetbe a rendőrség, tanúkihallgatások és adatgyűjtés eredményeként. A 33 éves férfi első balassagyarmati kihallgatása során még tagadta a gyilkosságot, később Budapesten azonban tényfeltáró beismerő vallomást tett.

A rendőrségtől és a bíróságtól kapott információk szerint férfi március 3-áról 4-ére virradó éjszaka került kapcsolatba egy fiatalkorú prostituálttal, akivel a kőbányai Zágrábi utcában egy trafóház mellett leparkolt. Itt konfliktusba keveredtek, és a férfi az autóban 19 késszúrással megölte a fiatalkorú lányt, majd a holttestet kitette a járműből és elhajtott. A földön fekvő, életjeleket nem mutató nőre március 4-én reggel egy járókelő talált rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!