Belföld

2013.08.01. 13:15

Elfogták a fővárosi dohánybolt kirablóját

A rendőrség a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak segítségével szerdán elfogta azt a férfit, aki a gyanú szerint hétfőn fegyverrel kirabolt egy fővárosi dohányboltot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a honlapján.

MTI

A BRFK tájékoztatása szerint a 23 éves gyanúsított hétfőn este bement egy dohányboltba az I. kerületi Batthyány utcában. Az ott tartózkodó alkalmazottat fegyverrel megfenyegette, majd a bevétel átadására kényszerítette. A bűncselekmény során lövés, személyi sérülés nem történt.

A gyanúsított azonosítását követően a nyomozók a TEK munkatársainak segítségével fogták el a férfit a főváros XI. kerületében. A házkutatáskor megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gáz riasztó fegyvert is. 

A budapesti férfi kihallgatásakor beismerő vallomást tett, vele szemben a további eljárást a BRFK rablási osztálya folytatja le. A rendőrség indítványozta a férfi előzetes letartóztatásba vételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!