Belföld

2009.10.05. 09:58

El akarták gázolni a rendőröket a tetten ért kábeltolvajok

DH - Megpróbálták autójukkal elütni az őket tetten érő rendőröket azok a kábeltolvajok, akik egy öntözőberendezés rézvezetékeit igyekeztek eltulajdonítani Hódmezővásárhely külterületén - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

nincs nev

A hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság ügyeletére még szombat este érkezett bejelentés arról, hogy a város külterületén ismeretlenek egy öntözőberendezés speciális elektromos rézvezetékeit próbálják ellopni - mondta Szenti Szabolcs.

A helyszínre érkező járőrök lezárták a környező utakat, majd elindultak az elkövetők irányába. Ezt látva a gyanúsítottak autóikkal lekapcsolt lámpával a rendőrök felé hajtottak. A járőrök kiszálltak a gépkocsiból, majd szabályos jelzésekkel meg akarták állítani a gyanúsítottakat. Az egyik autó kikerülte a rendőröket, míg a másik vezetője megkísérelte elütni őket, így félre kellett ugraniuk - ismertette a történteket a hadnagy.

A hétvégén a bűncselekmény mind a hat feltételezett csongrádi elkövetőjét elfogta a rendőrség. Közülük négyen őrizetben vannak, míg ketten szabadlábon védekezhetnek. A 2,5 millió forintos kárt okozó elkövetők ellen nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás, a rendőrség pedig hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a Szegedi Nyomozó Ügyészségen.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!