Belföld

2013.01.14. 15:17

Egyenlő béren kívüli juttatások a pedagógusoknak

A kormány határozott szándéka, hogy a fenntartóváltás következtében egyetlen pedagógusnak se csökkenjen a jövedelme.

MTI

Ezért az oktatási államtitkárság utasította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, hogy sürgősen mérje fel a korábbi béren kívüli juttatások kedvezményezettjeit és nagyságrendjét, hogy a kieső támogatások pótlásáról a költségvetés gondoskodhasson.
Az államtitkárság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében közölte: a felmérés 2013. január 10-én megkezdődött, s ennek eredménye ismeretében a kormány rövid időn belül meghozza döntését a juttatások odaítéléséről. A döntésről az érintetteket és a közvéleményt időben tájékoztatni fogják - jelezték.

Mint írták, a cél, hogy minden pedagógust azonos béren kívüli juttatások illessenek meg, s ez a juttatás ne attól függjön, hogy az adott önkormányzat az anyagi helyzete alapján mit engedhet meg.

Kitértek arra, hogy a 2012. december 31-ig fennálló rendszerben az iskolafenntartó önkormányzatok - ahol erre lehetőséget tudtak teremteni - különböző mértékű kiegészítő jövedelmet, cafetéria juttatást adtak a pedagógusoknak.    A 2013. január 1-jei állami fenntartásba vétel után egyes önkormányzatok továbbra is biztosítják a támogatásnak ezt a formáját, más önkormányzatok azonban ezt megvonták. A kormány ezekben a napokban vizsgálja a pedagógusokra vonatkozó cafetéria igen eltérő gyakorlatát és rendezi a szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!