Belföld

2017.03.09. 18:45

Kendertermesztők rendőrkézen

A Paksi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított kábítószer-birtoklás bűntett elkövetésének gyanúja miatt két, dunaföldvári és egy, daruszentmiklósi személy ellen - tájékoztatta lapunkat a rendőrség.

Dunaújvárosi Hírlap

Az intézkedéssorozat első lépéseként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai március 6-án, hétfőn este Dunaföldváron, a Seregélyesi úton ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét, egy 61 éves helyi férfit. A rendőrök a járműben közel 20 gramm kábítószergyanús növényi anyagot találtak.

Az egyenruhások a férfinál házkutatást is tartottak, amelynek során több mint fél kilogramm, feltehetően kábítószer-tartalmú növényi származékot, valamint 18 vadkendert és palántákat foglaltak le. A bűnjeleket szakértői vizsgálatra küldték.

A Paksi Rendőrkapitányság munkatársai a férfit kábítószer-birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Mint lapunk megtudta, az eljárás során további személyek is a rendőrség látókörébe kerültek.

Házkutatást tartottak egy 34 éves, szintén dunaföldvári férfinál is, aki a gyanú szerint 2016 november elseje és idén március 7-e közötti időszakban összesen 33 tő, vélhetően kábítószer-tartalmú növényt termesztett otthonában.

A rendőrök a növényeket ez esetben is lefoglalták és a szakértőnek átadták, a férfit pedig gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi a rendőrségen beismerő vallomást tett, jelenleg szabadlábon védekezhet.

A fent említett ügyek kapcsán egy harmadik személynél is házkutatást tartottak a rendőrök.

A 61 éves daruszentmiklósi nő a nyomozás adatai szerint 2016 november közepe és idén március 8-a közötti időben összesen 18 tő növényt termesztett, amelyről a szakértő megállapította, hogy azok THC tartalmú vadkenderegyedek.

Az eljárás során a rendőrök azt is megállapították, hogy a nő az általa termesztett kábítószerből Tolna megyei személynek is adott át. Őt termesztéssel, valamint átadással elkövetett kábítószer-birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nő beismerő vallomást tett, az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Az ügyben a további eljárást a Paksi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le - tájékoztatta lapunkat a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!