Belföld

2012.02.10. 12:28

BKK: a központnál senki nem kapott prémiumot

A Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) senki nem kapott prémiumot, így azok sem, akiknek a főváros bérpolitikai szabályai szerint járt volna - mondta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója pénteken az MTI-nek.

MTI

A vezérigazgató közölte továbbá, hogy a kifizetéseket ő maga függesztette fel határozatlan időre a BKV anyagi helyzete miatt. Hozzátette: korábban a BKV-nál is a BKK-hoz hasonlóan felfüggesztették a prémiumok kifizetését, ha valóban ennek ellenére kifizetés történt, arról a cég vezetői sem Tarlós István főpolgármestert és a város vezetését, sem a BKK-t nem tájékoztatták.

Ha a prémiumokat kifizették - mondta Vitézy Dávid - azt jelen helyzetben nem tartja erkölcsileg helyesnek, még ha munkajogilag magyarázható is. A BKK vezetője közölte azt is, hogy Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el a BKV-s prémiumok kifizetésével kapcsolatban, amelynek jövő hét elejére lesz eredménye, és - mint hozzátette - ennek alapján akár személyi változások is lehetnek a BKV vezetésében.

A mainap.hu szerdán írt arról, hogy prémiumot és jutalmat is kaptak a BKV vezetői, és a decemberben elvont üzemanyagkártyáikat is visszakapták a vállalat cégautót használó menedzserei.

A BKV két szakszervezeti szövetsége csütörtöki közleményében megdöbbentőnek nevezte a prémiumok kifizetését. Emlékeztettek, hogy a BKV felmondta a kollektív szerződést is, amelyben a munkavállalók juttatásait is rögzítették, a bérkompenzációt pedig nem hajtották végre.

A BKV erre úgy reagált: a munkaszerződésben rögzített juttatásokat kapták meg a BKV dolgozói - köztük a vezetők is. Mint írták, a bérezési gyakorlat szerint a BKV munkavállalói - köztük a vezetők is - részesülhetnek teljesítéshez kötött prémiumban. Hangsúlyozták, hogy ez nem jutalom, mert az nem előre kitűzött teljesítménycélok eléréséhez kapcsolódó juttatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!