Belföld

2009.08.01. 07:42

Balesetek az autópályákon

Budapest - Több baleset is történt szombat hajnalban és reggel az autópályákon.

MTI

Az Útinform tájékoztatása szerint az M7-es autópályán négy baleset lassítja a forgalmat.
    
A Balaton felé a 18-as kilométernél a belső sávban három autó hajtott egymásnak, emiatt már Budapest határában lelassul a forgalom. 
    
Velence és Pákozd között három különböző balesetben összesen tíz jármű ütközött össze az M7-es autópálya Balaton felé vezető szakaszán.
    
Fejér Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a balesetek szinte egy időben, 8 óra után néhány perccel történtek. 
    
Németh-Kész Mónika beszámolt arról: a 45-ös kilométerkő után három kocsi ütközött össze. Két kilométerrel odébb öt autó ütközött össze, több kilométeres a torlódás. A harmadik baleset az 50-es kilométerkőnél történt, ott a sérült autó már a leállósávban van.
    
Az Útinform ügyeletese azt javasolta a Balatonra indulóknak, hogy Martonvásárnál kerüljenek a 7-es út felé, és a 60-as kilométernél térjenek vissza az M7-esre.
    
Még tart a műszaki mentés az M7-es autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a 183-as kilométernél, ahol péntek hajnalban két kamion ütközött össze. A Letenye felé vezető oldalon a külső sávban lehet közlekedni, Budapest irányába pedig csak a belső sáv járható.
    
Az Útinform közölte: tart a helyszínelés az M0-ás autóúton az M5-ös autópálya felé, mert a 26-27 kilométernél kamionok ütköztek össze. Ott csak egy sáv  járható, de az is nagyon lassan, a torlódás több kilométeres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!