Belföld

2013.04.23. 16:24

Bajnai: munkahelyet vagy képzést garantálunk a fiataloknak

Munkahelyet vagy képzést garantál a fiataloknak kormányra kerülése esetén az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség - jelentette ki Bajnai Gordon, a pártszövetség vezetője országjáró körútjának első állomásán, Kaposváron tartott keddi sajtótájékoztatóján.

MTI

A politikus hozzátette: a fiatalokat érintő gazdaságélénkítő programra azért van szükség, mert ma Magyarországon "majdnem minden harmadik fiatal munkanélküli". Terveik között szerepel a 35 év alattiak vállalkozóvá válásának támogatása is - mondta. Közlése szerint a szövetség emellett egyfajta új telepes vagy új "honfoglaló" programot is tervez, amely hátrányos helyzetű térségekben segítené a fiatalok letelepedését.

A szövetség Jó kormányzás című programját ismertetve szólt arról, hogy igazságos adórendszerre, a gazdaság megújítására és a Magyarország iránti bizalom visszaállítására van szükség. "Ehhez az kell, hogy a reménytelenség kormánya távozzon a hatalomból" - jegyezte meg.

Hangoztatta: az Orbán Viktor és Simicska Lajos nevével fémjelzett korszak lezárása "nem jelenti a 2010 előtti hibákhoz, rossz kompromisszumokhoz, sodródáshoz vagy bűnökhöz" való visszatérést. Kérdés válaszolva elmondta: a szövetség hathetes, nyolcvan települést érintő országjáró körútjától azt várja, hogy minél többen megismerjék programjukat.

Hozzátette: a Facebookon jelenleg az Együtt 2014-PM szövetség a legnépszerűbb párt Magyarországon, a közösségi oldalon több mint százezren jelezték csatlakozásukat. "Elementáris igény van egy új politikai erőre, az a reményem, hogy nő a támogatottságunk, és erős választási szövetséget hozunk létre."

Bajnai Gordon a Somogy megyei Polgári Szabadság Platform meghívására érkezett a megyeszékhelyre, és a szervezettel kedden együttműködési megállapodást írt alá. Pintér Loránd, a közéleti egyesületként működő szervezet elnöke elmondta: az egyesület a szövetség támogatójaként a választással, kampánnyal, jelöltállítással összefüggő munkában vesz részt Somogy megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!