Belföld

2009.04.03. 04:31

Bajnai Gordon otthonánál tiltakozott a Jobbik

Budapest - "Fegyverbe, fegyverbe", valamint "Hazaáruló, gyilkos libatolvaj!" skandálással tiltakoztak a Jobbik Magyarországért Mozgalom szimpatizánsai a <i>Bajnai Gordon</i> miniszterelnök-jelölt háza elé szervezett tüntetésen csütörtökön este Budapesten.

nincs nev

Vona Gábor, a párt elnöke az összegyűlt mintegy 300 ember előtt elmondta, hogy most az ország sorsáról van szó; "kit érdekel, hogy ki a jobbikos, kit érdekel, hogy ki a fideszes, mert össze kell fogni, el kell menni egymás tüntetéseire". Mint mondta, a Fidesz valójában nem akar előre hozott választásokat, mert fél a kormányzástól, inkább kivár. 

Az előre hozott választások fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc nem bukott meg, hanem Bajnai Gordon személyében megalapítja harmadik kormányát. 

A miniszterelnök-jelöltről Vona Gábor azt mondta: Bajnai Gordon egyszer már volt válságkezelő az egykor baromfifeldolgozással foglalkozó Hajdú-Bétnél; "sokan meghaltak, öngyilkosok lettek és még többen földönfutókká váltak akkor". 

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy egy palesztin konferencián vett részt, ahol találkozott a Hamasz és a Hezbollah szervezetekhez tartozó "remek harcosokkal", akiktől sok bátorítást kapott arra vonatkozólag, hogy a békesség nem az, amit ránk akarnak kényszeríteni, hanem az a békesség, ami az igazságosságon alapul. 

Beszédében hangsúlyozta, hogy a nemzeti vagyont - akár a kisajátítás eszközével - vissza kell szerezni, és a privatizációs szerződéseket felül kell vizsgálni. 

A XII. kerületben tartott  tüntetés helyszínét a rendőrség kordonokkal lezárta, a környező utcákban is rendőrök várakoztak. 

A tüntetők egy része libatollat szórt a kordonon belülre, és többször azt skandálták, hogy "Hazaáruló, gyilkos libatolvaj!" és, hogy "Fegyverbe, fegyverbe". 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!