Belföld

2015.01.03. 15:01

Az ország keleti felében ónos esőre figyelmeztetnek

Már sehol sincs érvényben másodfokú riasztás, de több keleti megyében még szombaton is várható gyenge ónos eső. Négy megyére a havazás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Péntek este az ország középső és keleti területein több megyében még másodfokú riasztásokat adtak ki a tartós ónos eső miatt. Ezeket az éjszaka folyamán valamennyi helyen visszavonták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott szombat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint az ónos eső veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben, de már csak elsőfokú figyelmeztetés.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
A meteorológiai szolgálat azt írta: szombat estétől észak felől újabb csapadékzóna érkezik. A Győr-Békéscsaba sávtól északkeletre inkább havas eső, majd havazás várható, ettől délnyugatra jellemzően eső, havas eső, esetleg ónos eső valószínű. Szombat éjfélig általában maximum 6 centiméternyi friss hó hullhat, de a havazás a vasárnapra virradóra is folytatódik.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 2-6 Celsius fok között alakul. Késő estére mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!