Belföld

2009.08.29. 18:32

Az MKB Veszprém KC nyerte a kézilabdás Szuperkupát

Kecskemét – A fantasztikus formát kifogó kapusai vezérletével az MKB Veszprém KC hódította el a Szuperkupát az ősi rivális Szegeddel szemben szombat este.

duol.hu

MKB Veszprém KC- Pick Szeged: 25:22 (13:11)
Kecskemét, 1500 néző. Vezette: Nagy, Túróczy. 

MKB Veszprém KC: PERIC – Iváncsik T. 1, SULIC 3, Lapcevic, LUSNYIKOV, TERZIC 5, Iváncsik G. 1.
Csere: FAZEKAS (kapus), EKLEMOVIC 3, VUJIN 6, Vilovski 1, PEREZ 3, Gulyás, Korazija 1, Sesum 1, Mirkovic.
Edző: Mocsai Lajos. 

Pick Szeged: Marjanac – Ghionea, KRIVOKAPIC 4, Lele 2, Zubai 1, Katzirz 2, ZVIZEJ 3.
Csere: Liszkai (kapus), Herbert 1, Oszmajic 2, Kos 2, Simon 1, VANCSICS 4, Gyuris.
Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.
Hétmeteresek: 3/0, ill. 3/0.

Sulic talált be először, majd Katzirz válaszolt rögtön. Peric bavúrral kezdett a veszprémi kapuban, ennek ellenére a Szeged vette át a vezetést (5. perc: 1:2). Alig egy perccel később viszont már az MKB-nál volt az előny, jórészt hálóőre remek védéseinek köszönhetően. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a hajráig, amikor a Veszprém meglépett ellenfelétől. 

A második félidőt óriási elánnal kezdték a felek. A Peric helyére beszálló Fazekas szintén klasszisteljesítményt nyújtott, az MKB pedig fokozatosan beőrölte ellenfelét és megérdemelten nyerte meg a kupát - közölte a Napló.

Mocsai Lajos nyilatkozott a VKFC-nek

- Ahogy azt előre látni lehetett, egy nagyon fontos előkészületi állomáson, felmérő mérkőzésen vagyunk túl. A presztízs karakterrel lejátszott Szuperkupa döntő sok kérdésre adott választ. A mai napon, az egyébként hatékony szélső játékunk nem úgy működött, ahogy szerettük volna. Az ott elkövetett sok hibát, bátortalanságot kihagyott helyzeteket szerencsére az első félidőben Dejan Peric, a másodikban Fazekas Nándor igen hatékony védőjátékával kompenzálni tudta. A mérkőzés egy tipikus élcsapatok közötti játékmodellt hozott, ahol az igen nagy iramú első félidei játéknál fej-fej melletti játéknál szoros eredmény várható, míg a második félidő közepétől kialakut a számunkra kedvező 5-7 gólos különbség. Ez lehetővé tette, hogy a végjátékban lehetőséget kapjanak azok a játékosok is, akik kevés lehetőséghez jutottak ezidáig, azonban nem örvendetes, hogy ebben a fázisban többet hibáztunk a megengedettnél. Gratulálok a csapatnak, a magas hőfokú küzdelemhez és örülök, hogy Veszprémbe került a Szuperkupa 2009-ben. Tisztelettel megköszönöm a velünk tartó szurkolóinknak a folyamatos, számunkra igen fontos és szükséges bíztatást. Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!