Belföld

2011.08.29. 17:06

Az M70-es autóút 5 év múlva bővülhet kétszer két sávosra

Azonnali forgalombiztonsági beavatkozások elvégzését és a kétszer két sávos bővítéshez szükséges tervezési feladatok elindítását rendelte el Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az M70 autóúton - közölte a tárca hétfőn.

duol.hu

A tárcavezető a 2x1 sávos autóutak közlekedésbiztonsági helyzetének áttekintésére létrehozott eseti munkacsoport állásfoglalásának figyelembevételével, azzal egyetértve döntött az intézkedések mellett. 


A szaktárca jóváhagyása nyomán - a szükséges előkészületeket követően - az Útpénztár terhére mintegy 100 millió forint értékben forgalombiztonsági beavatkozások kezdődnek az M70 autóúton. A részben már bevezetett előzési tilalmat a 2x1 sávos szakaszok teljes hosszára kiterjesztik. A két sávot kettős záróvonallal, közötte piros színű, akusztikus hatású burkolati jelekkel választják el. E szakaszokon a haladási irányt jelző nyílpárokat festenek fel. A kétirányú járműforgalmat függőleges műanyag terelőelemekkel is elválasztják.
   
Az M70 2x1 sávos útként kapott építési engedélyt, ezért a bővítéshez új engedélyeztetésre van szükség. Az előkészítés időigénye így legalább három, a kivitelezésé további mintegy másfél év. A beruházás az előzetes becslés alapján 7-8 milliárd forintba kerül - írja a zalaihirlap.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!