Belföld

2012.03.22. 14:20

Az igazi bűnösöket keresi a Fidesz

A Fidesz szerint a Nemzeti Emlékezet Bizottsága lesz az az intézmény, amely teljes megoldást hozhat a kommunista múlt igazi bűnöseinek megnevezésében, miközben az LMP javaslata csak félmegoldás, ami éppen a lényegről tereli el a figyelmet - erről Mátrai Márta és Cser-Palkovics András fideszes országgyűlési képviselők beszéltek csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

MTI

Cser-Palkovics András az LMP-nek az ügyben tett javaslatát félmegoldásnak nevezte, ami pont a lényegről terelné el a figyelmet, és érthetetlennek tartotta, hogy miért nem szándéka az LMP-nek a kommunizmus rendszerének valódi  működtetőit is felelősségre vonni. Szerinte ugyanakkor a Nemzeti Emlékezet Bizottsága az az intézmény, amely a kérdést teljes egészében képes kibontani és szakmai alapon, tudományos igénnyel tudja megállapítani azt, ami az elmúlt 22 évben nem történhetett meg, hogy kik az igazi bűnösök ebben a tekintetben.

Mátrai Márta hangsúlyozta: a Fidesz képviselőcsoportja rendkívül fontosnak tartja a múlt feltárását, az igazi bűnösök megnevezését, a következtetések levonását, a kommunisták uralma alatt elkövetett bűnök megismerését, az elkövetők megnevezését és a jogi felelősségre vonást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!