Belföld

2017.03.03. 18:54

Átalakul az Opimus és a Konzum tulajdonosi szerkezete

Stratégiai partnerségre lépett Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért, azzal a céllal, hogy az érdekeltségükben lévő, azonos területeken - a turizmus, a pénzügyi és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés - működő társaságok közötti együttműködést erősítsék és növeljék a vállalatok hatékonyságát.

PLT-információ

Ennek első lépéseként Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben, továbbá 16,9 százalékos részesedést vásárolt az Opimus Group Nyrt.-ben. A Konzum Nyrt. tulajdonában lévő Konzum Management Kft. pedig megszerezte az Opimus Group Nyrt. részvényeinek 14 százalékát. A fenti tranzakciókkal egy időben a Konzum PE Magántőkealap 22,5 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Nyrt.-ben - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, a napokban közzétett bejelentésekből. A tőke-alapvételi ajánlati eljárás lefolytatását követően további legalább 22,5 százalékot szerez a társaságban - áll a konzum közleményében.

Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: nagy várakozással tekint az együttműködés elé, melyet már jó ideje terveznek Mészáros Lőrinccel.

Már a közeljövőben megkezdődik a cégek szerkezetének átalakítása és egyszerűsítése, mivel ez megkönnyíti a társaságok terjeszkedési terveihez szükséges hazai és nemzetközi tőke bevonását. A két üzletember egyik kiemelt célja, hogy a jövőben nemcsak Magyarországon, hanem a közép-keleti európai régióban is befektetési célpontokat keressenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!