Belföld

2016.01.15. 21:23

Átadták az Év Példaképe díjakat

Átadták az Év Példaképe 2015. évi díjait pénteken Budapesten. A civil kezdeményezésre létrejött Példakép Alapítvány harmadik alkalommal osztotta ki a díjakat olyan 40 év alatti vállalkozóknak, akik vállalkozói tevékenységükkel, életvitelükkel példaképként állíthatók a társadalom, a fiatalok elé.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az ünnepségen hangsúlyozta: példaképek nélkül elgyengül a társadalom, ezért minden közösségnek szüksége van példaképekre. Kitartás, ambíció és innováció kell ahhoz, hogy valaki példaképpé vagy sikeressé tudjon válni - mutatott rá a miniszter.     

A 2015-ös Év Példaképe Fődíjat Sméja Miklós, a Research Institute Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kapta. Az Év Példaképe közönségdíjas vállalkozója Merker Dávid, a Városi Séta Kft. ügyvezetője lett.

Sméja Miklós, a Research Institute Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, az Év Példaképe fődíjasa a díj átadása alkalmából rendezett gálán Budapesten, a Városligeti Műjégpálya dísztermében 2016. január 15-én
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzeti Bank különdíját Molnár Gábor, az Unisignal Kft. tulajdonosa, a KAVOSZ Zrt. által felajánlott különdíjat Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonosa és vezetője, a Clarus Szoftver Kft. különdíját Pinczés Marianna, a Corn Oil Press Kft. tulajdonos ügyvezetője, az evopro által felajánlott különdíjat pedig Varga Balázs, a MechatroMotive Kft. ügyvezetője vehette át.     

Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese, az Év Példaképe Fődíj 2015 védnöke ünnepi beszédében kiemelte: Magyarország jövőjének zálogát a tehetséges, rátermett fiatal vállalkozók jelentik.

Merker Dávid, a Városi Séta Kft. ügyvezetője az Év Példaképe közönségdíjasa a díj átadása alkalmából rendezett gálán Budapesten, a Városligeti Műjégpálya dísztermében 2016. január 15-én
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Valentínyi Katalin, a Példakép Alapítvány alapítója elmondta: az alapítvány azzal a céllal jött létre 2013 tavaszán, hogy vállalkozói példaképeket állítson, valamint megismertesse és elismertesse a fiatal magyar vállalkozókat.       

Ismertetése szerint 2015 nyarán harmadik alkalommal hirdették meg a pályázatot fiatal vállalkozók számára, a gazdaság bármely szektorából lehetett jelentkezni. Olyan vállalkozó pályázhatott, akinek Magyarországon bejegyzett vállalkozása innovatív, értékteremtő, és minimum két éve működik köztartozásmentesen. Szempont volt az is, hogy a pályázó 40 évesnél fiatalabb legyen, és a vállalkozásban tulajdonrésszel rendelkezzen. A díjazottak pénzjutalomban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!