Belföld

2009.07.29. 05:38

Aquaworld-tragédia: megszegték a biztonsági előírásokat, tudtak a hibáról?

Budapest - Bár az Aquaworld állítja, hogy mindenütt megfelelő szakképzettségű személyzet áll szolgálatban a fürdőben, a dolgozók szerint számos helyen alkalmi szerződéssel diákok látják el a felügyeletet. A csütörtöki gyermektragédiát okozó aknafedél hibájáról a Magyar Nemzet egyik olvasója szerint már öt nappal korábban jegyzőkönyvet vettek fel.

nincs nev

A napilap szerdai számában megjelent cikk szerint a lap egyik olvasója arra hívta fel a figyelmet, hogy a vezetőség állításával szemben sorozatosan megszegték a biztonsági előírásokat a fürdőben. A fiatalember az Aquaworld alkalmazottja volt uszodamesterként, de távozott a cégtől, mert nem tudta elnézni a szabálytalanságokat.
    
Beszámolója szerint az aknafedél hibájáról a baleset előtt öt nappal tudtak már az ott dolgozók. A veszélyt jelezték a műszakonként szolgálatban lévő két diszpécsernek, akik egy A4-es füzetbe jegyzőkönyvezték a jelentést. 

A fiatalember arra is felhívta a figyelmet, hogy a tragédia színhelyére, a szörfmedencéhez nem uszodamesterek voltak beosztva, hanem animátorok, illetve szerződéses munkára felvett diákok. Utóbbiak képzettsége a szabályok szerint nem elégséges ahhoz, hogy a veszélyes medencét felügyeljék. A tragédia idején valóban két úszómester próbált a gyermek segítségére sietni, de azért mert a közelben jártak és észlelték a történteket. Egyikük volt az, aki a gyermek után ugrott, de már csak annak lábát találta meg - ismerteti a Magyar Nemzet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!