Belföld

2016.01.28. 12:58

A magyar oktatás legneuralgikusabb pontja a nyelvoktatás

A magyar oktatás legneuralgikusabb pontja a nyelvoktatás, ebben mélyen az uniós átlag alatt vagyunk - mondta Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa a felsőoktatás helyzetéről rendezett budapesti konferencián, csütörtökön.

A BCE Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központja által rendezett, Magyar felsőoktatás 2015. - Fokozatváltás, központosítás, szűkítés című konferencián a biztos hozzátette: úgy látja, épp "a sovány idegennyelv-tudás" az érvényesülés egyik legfontosabb gátja a tehetséges, szorgalmas fiatalok számára. 

Navracsics Tibor előadásában arról is beszélt, hogy a felsőoktatásnak stratégiai jelentősége van az EU versenyképességének megőrzése, helyreállítása szempontjából. Jelezte: az oktatásügyre gazdasági tényezőként kell gondolni, és el akarja fogadtatni a pénzügyminiszterekkel is, hogy "az oktatásra fordított pénz nem társadalompolitikai kiadás, hanem gazdaságpolitikai befektetés".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!