Belföld

2012.08.29. 15:35

A Jobbik kártérítést követel a csókakői események miatt

Székesfehérvár - A Jobbik megyei elnöke szerint kártérítést kellene kapnia Csókakőnek, a szombati felesleges rendőri zárlat miatt. Az is érdekelné őket, hogy mennyibe került az akció.

Tribolt Lajos

Szánalmas és szégyenteljes egy falu életét úgy feldúlni, mint azt a rendőrség szombaton Csókakővel csinálta - mondta mai sajtótájékoztatóján Árgyelán János, a Jobbik megyei elnöke. Mint azt mi is megírtuk, a rendőrség órákra műveleti területté nyilvánította a községet  és lehetetlenné tette a ki- és bejutást.

A megyei politikus Vona Gábort, a Jobbik elnökét idézte, miszerint egy normális országban a belügyminiszter lemondott volna. Úgy gondolják, ha a köztársasági elnök el tudott menni egy rabbihoz, amikor atrocitás érte, akkor Csókakőre is el kellene mennie, elnézést kérni a lakóktól.

A Jobbik úgy véli, a Belügyminisztériumnak kártérítést kellene fizetnie a községnek, hiszen a lezárás miatt turisták maradtak el, ami anyagi kárt okozott, nem beszélve a lelki károkról. Árgyelán kiváncsi lenne, mennyibe került a felesleges készenlét, s egyátalán miért volt rá szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!