Belföld

2014.03.06. 15:30

A hétvégén már egyre több napsütés várható

A hétvégén kezdetben még többfelé lehet eső, zápor, de aztán egyre több lesz a napsütés. A leghidegebb órákban még lehetnek fagypont körüli értékek, de délután már 15 Celsius-fokig is melegedhet a levegő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken délkelet felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de eleinte nyugaton, majd keleten néhány órás napsütés is lehet. Napközben elszórtan, estétől a Dunántúlon több helyen várható eső, záporeső. Megélénkül, nyugaton eleinte meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szombaton a többórás napsütés várható, de a középső és a délnyugati, nyugati tájakon többször erősebben felhős lehet az ég. Kezdetben még főként a délnyugati megyékben fordul elő helyenként kisebb eső, záporeső. Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten időnként megerősödhet a szél. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 11 és 15 fok között alakulnak.

Vasárnap túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Főként a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 9-14 fokig melegszik a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!