Belföld

2014.11.13. 14:11

A hétvégén borús, de továbbra is enyhe lesz az időjárás

A hétvégén borús, többfelé esős lesz az idő, a szél megélénkül, meg is erősödhet. Ezzel együtt továbbra is folytatódik az enyhe idő, néhol még a leghidegebb órákban is 10 Celsius-fok lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken a nyugati, délnyugati határ mentén túlnyomóan borult lesz az ég, és néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Az ország nagyobb részén is alapvetően felhős idő várható, de helyenként hosszabb időszakokra kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 4-9 fok között alakul, de a tartósabban derült helyeken 1-2 fokig is lehűl a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között várható.

Szombaton többfelé várható párásság, hajnalban, délelőtt ködfoltokra is készülni kell. Az Alföld egy részén hosszabb időre is felszakadozik, csökken a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég. A nyugati határ közelében gyenge eső, zápor előfordulhat. A szél megélénkül, északnyugaton helyenként meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A nappali maximumok 10 és 16 fok között alakulnak.

Vasárnap is általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, napsütés reggel északkeleten, délután nyugaton, délnyugaton valószínű. Délnyugat felől csapadékzóna vonul át az országon: többfelé várható eső, zápor. Többfelé megélénkül a szél is. A leghidegebb órákban általában 5-10 fok, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegő, a középső országrészben lesz a hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!