Belföld

2009.04.07. 13:41

A Fidesz nem áll szóba Bajnaival

Budapest - A Fidesz sem <i>Bajnai Gordon</i> "illegitim kormányával", sem pedig "az új MSZP-SZDSZ koalícióval" nem tárgyal az emberek háta mögött - válaszolt <i>Szijjártó Péter</i> Bajnai Gordon meghívására. A kormányfő-jelölt a válságkezeléssel kapcsolatban egyeztetne az ellenzéki pártokkal.

nincs nev

Szijjártó Péter azt mondta: Bajnai Gordon az MSZP programjának végrehajtására összefogott az MSZP-vel és az SZDSZ-szel az emberek ellen.  

Az elmúlt napokról szólva úgy fogalmazott: zajlanak a zárt ajtók mögötti titkos egyezkedések, a mutyizás a hatalomról, a miniszteri székekről, és megkötik a paktumot egy olyan, brutális megszorításokat tartalmazó programról, amely az emberek jelentős részét lehetetlen helyzetbe hozza. 

Bajnai Gordon korábban levelet írt Dávid Ibolyának, az MDF, Orbán Viktornak, a Fidesz és Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének, amelyben jelezte: szívesen találkozik velük és pártjuk képviselőivel, hogy beszámoljon nekik tervezett programja részleteiről. 

Az MTI információi szerint a kormányfő-jelölt levelében a pártok közötti politikai megegyezés lehetőségét veti fel, amely segíthetné szükséges válságkezelő intézkedések végrehajtását.  

Bajnai Gordon a levelében megismételte, amit a nyilvános beszédeiben is többször elmondott, miszerint minden belpolitikai vitával vagy egymás elleni kampányolással eltékozolt hét százmilliárdokba és munkahelyek ezreibe kerülhet az országnak. 

A Fideszhez hasonlóan a KDNP sem megy el az egyeztetésre, mert szerintük nincs miről egyeztetni, hiszen a KDNP csak az előre hozott választásokban látja a megoldást. 

A Magyar Demokrata Fórum viszont elmegy az egyeztetésre. Herényi Károly MDF-es politikus kedden elmondta, hogy pártja azért vesz részt az egyeztetésen, mert válságkezelésről lesz szó. Mint mondta, biztos, hogy sok dologban nem fognak egyetérteni a miniszterelnök-jelölttel, de szerinte ez nem zárja ki azt, hogy egymás álláspontját megismerjék. 

Az MDF ez idáig is tárgyalt mindenkivel mindenről, és ez a jövőben is így lesz - jelentette ki Herényi Károly. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!