Belföld

2012.04.28. 14:49

A DK tisztázottnak tartja Gyurcsány diplomaügyét

A Demokratikus Koalíció (DK) kellőképpen tisztázottnak tartja Gyurcsány Ferenc diplomamunkáinak ügyét, a párt úgy gondolja, a másolás tényének tisztázása nélkül nem lehet plágiummal vádolni a volt miniszterelnököt.

MTI

Minderről Szűcs Erika, a DK országgyűlési képviselője beszélt más témában tartott sajtótájékoztatóján. A politikus a HírTv kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, a plágiumgyanú csak a csatorna interpretációja, és az üggyel valójában a Széll Kálmán Terv 2.0 keretében idén megvalósuló, összesen 1.700-1.900 milliárd forintos megszorító csomagról kívánják elvonni a figyelmet.     Kiemelte: "semmiféle plágiumgyanút nem alapoz meg", hogy Gyurcsány Ferenc volt sógora korábban ugyanilyen címen írt diplomamunkát. Szűcs Erika szerint mindez "másfajta gyanút" alapoz meg, ám erről többszöri kérdésre sem kívánt bővebben beszélni.     A DK képviselője emlékeztetett, Gyurcsány Ferenc korábban már elmondta, "nem az volt a célja, hogy doktori disszertációval felérő diplomamunkát írjon", és az egyetem tájékoztatása alapján az egykori miniszterelnöknek nincs mi alól tisztáznia magát.     Újabb kérdésekre reagálva a DK politikusa hozzátette: Schmitt Pál esetében tisztázták a másolást, "innentől kezdve ne beszéljünk arról, hogy ha meg ha. Ha a nagyanyámnak kereke lett volna, akkor ő lett volna az omnibusz" - fogalmazott Szűcs Erika, aki a HírTv riporterének azt tanácsolta, ha úgy gondolják, Gyurcsány Ferenc ügye van olyan fontos, mint Schmitt Pálé, akkor először tisztázzák a vádakat.    

A HírTv Célpont című műsorában péntek este hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi is megerősítette, azt állítva, nem tudott arról, hogy a politikus később ugyanezt a témát választotta. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot és merített is belőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!