Belföld

2009.08.03. 05:03

A botrány ellenére őssejtterápiás központ nyílhat Ferihegy mellett

Budapest - Bár a hazai őssejtterápiás botrány még javában tart, az őssejtek reménybeli alkalmazására nagy ívű terveket dédelget a Beike biotechnológiai cég, amely azt tervezi, hogy 2010-ben Budapesten nyitja meg az európai őssejtterápiás központját - olvasható a hétfői Népszabadságban.

nincs nev

A kínai cég magyar képviseletének vezetője azt mondta a lapnak: a ferihegyi légikikötő közelében nyílhat meg az első európai őssejtterápiás központ. A tervek szerint először az őssejtlaborban indulna a munka, ahol köldökzsinór-vérből és a magzatburokból gyűjtenék az őssejteket. Ha ellenőrzött körülmények között tudnak őssejteket kinyerni, szaporítani, akkor klinikai engedélyt kérhetnek.
    
Páli Jenő a Népszabadságnak úgy fogalmazott: "nagyon rossz reklám egy beláthatatlan gyógyítási lehetőségnek, az őssejtterápiának mindaz, ami az utóbbi napokban napvilágra került", ám mindezek ellenére nem tekinti eleve veszett ügynek a hazai legális őssejtterápiát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!