Belföld

2009.07.29. 05:15

A balatoni önkormányzatok ráhajtottak az idegenforgalmi adó beszedésére

Budapest - A gazdasági válság közepette a balatoni önkormányzatoknak és a szállásadóknak is egyre fontosabb, hogy több bevételhez jussanak; több helyhatóság már tavasszal döntött arról, hogy a csökkenő központi források miatt még inkább ráhajtanak az idegenforgalmi adó (ifa) beszedésére - ismerteti a szerdai Napi Gazdaság.

nincs nev

A cikk szerint az érdekeltségi rendszerben dolgozó ellenőrök létszámát még a kisebb településeken is 3-4 fővel növelték. Nem ritkaság, hogy a szomszédok bejelentése alapján lehet címekhez jutni, de a másik felet sem kell félteni: alig van olyan tettenérés, amelynél ne a most érkezett rokonok látogatására hivatkozva próbálnának meg kibújni a fizetési kötelezettség alól.
    
Az önkormányzatok számára azért is fontos az ifa, mert a 18 éven felüli vendégek után fizetendő adónem minden forintjához még kettőt hozzátesz a központi költségvetés.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!