Belföld

2017.03.06. 06:20

40 millió forintnyi kábítószert rejtett a lökhárítóba

A montenegrói férfi az autója lökhárítójába rejtve próbált meg drogot csempészni az országba Röszkénél.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 24 éves montenegrói állampolgár ellen. A férfi Röszke Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre személyautójával 2017. március 4-én 7 óra 25 perckor.

 

A kábítószer-kereső kutya a jármű első lökhárítójánál kábítószert jelzett, ezért a rendőrök átvizsgálták a kocsit. Az első lökhárítók mögött és a bal oldali ülés alatti alvázrészen az egyenruhások 40 csomagban összesen 20.706 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak és foglaltak le, amely az elvégzett gyorsteszt szerint marihuána. A lefoglalt kábítószer a súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 40 millió forint.

A nyomozók a montenegrói férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottal szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!