Belföld

2015.11.10. 15:17

Vádemelést javasol a rendőrség több száz milliós sikkasztás miatt egy férfi ellen

Vádemelést javasol a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) több száz millió forintos sikkasztás, illetve hűtlen kezelés miatt egy budapesti férfi és négy társa ellen.

A BRFK keddi, a rendőrség honlapján megjelent közleményében azt írta: az 56 éves férfi ellen sikkasztás és hűtlen kezelés, négy társa ellen bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást.

Közölték: a gyanú szerint J. István 2004 szeptemberében megállapodást kötött két ír férfival arról, hogy a cége tulajdonában lévő, a VIII. kerületi József utcai és Lovassy utcai telkeken közösen felépíttetnek, majd értékesítenek egy 96 lakásos társasházat.

A sértettek 2010 februárjában tettek feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, mert szerintük a budapesti férfi ügyvezetőként az értékesítésből befolyt pénz egy részét a sajátjaként kezelte, valamint egyes lakásokat jelentősen áron alul adott el családtagjainak, barátainak.

A nyomozók megállapították: J. István megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 19 ingatlan vételárával nem számolt el cége felé, valamint több lakást az értékénél alacsonyabb áron adott el négy társának.

A BRFK befejezte az öt ember ellen indított eljárást és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!