Belföld

2015.01.25. 19:30

Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagútnál, késnek a vonatok

Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagútnál, ezért a vonatoknak várakozniuk kell, akár egyórás késésekre is számítani lehet. Több vonat várhatóan csak Kelenföldig közlekedik, onnan indul vissza a Dunántúl felé - közölte a Mávinform vasárnap este az MTI-vel. Kavalecz Imre sajtóügyeletes később azt közölte: várhatóan hétfőn is tartanak a helyreállítási munkálatok.

A kődarabok eltávolításán már dolgoznak, de az omlásveszélyt is meg kell szüntetni. A Déli pályaudvar és Kelenföld között a biztonságos vonatközlekedés megteremtéséig csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, váltakozó irányban és sebességkorlátozással - olvasható a közleményben.

A kődarabok az alagút kelenföldi oldalán, a bejáratnál hullottak a sínekre. Az eset félórás, órás késéseket is okoz a vasárnap esti vonatforgalomban.

A vasúttársaság operatív irányítói menetrendi korlátozásokat is bevezetnek: egyes vonatok csak Kelenföldig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Székesfehérvár, Dunaújváros, Győr felé.

A balatoni vonalakon, továbbá a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely-Zalaegerszeg, a Budapest-Győr, a Budapest-Baja vonalon jelentős késések várhatók az esti vonatoknál.

Kavalecz Imre sajtóügyeletes elmondta, hogy az elővárosi vonatok várhatóan hétfőn is csak Kelenföldig közlekednek, és onnan is indulnak vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!