Belföld

2014.09.29. 07:30

Több mint öt tonna fémet foglalt le a NAV Budapesten

Több mint öt tonna engedélyköteles fémterméket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy budapesti telephelyen - tájékoztatta a NAV hétfőn az MTI-t.

A pénzügyőrök tetten értek egy embert, aki fémhulladékként próbált eladni egy ipari elosztószekrényt. A hasonló termékeket csak akkor lehet értékesíteni, ha ezt a vámhatóságnál előzetesen bejelentették, és a rendőrség ellenőrizte - olvasható a közleményben. A kereskedő úgy próbálta meg eltitkolni az átvett árut a vámhatóság elől, hogy fémhulladékként vette nyilvántartásba.

A pénzügyőrök átvizsgálták a telephelyet és összesen körülbelül öt és fél tonna csatornafedelet, vízelvezető rácsot, elosztószekrényt és tűzcsapot találtak, amelyeket azonnal lefoglaltak. A fémeszközökre sem az eladónak, sem a tulajdonosnak nem volt vámhatósági engedélye.

Hozzátették: eljárást indítottak a fémkereskedővel szemben, akit akár kétmillió forintra is megbírságolhatnak. A pénzügyőrök ismeretlen tettes ellen lopás és orgazdaság miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!