Belföld

2014.03.29. 19:03

Baloldali összefogás: öntelt, háborús, hazug beszédet mondott a kormányfő

Az ellenzéki összefogás öt pártja szerint öntelt, háborús és hazug beszédet mondott Orbán Viktor a Fidesz-KDNP nagygyűlésén.

Az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és a Liberálisok szombaton közös közleményben reagált a kormányfő által a kormánypárti rendezvényen elmondottakra.

Közölték: Orbán Viktor tudja, hogy az ország többsége változást és kormányváltást akar, és tudja, hogy elveszítheti a választásokat. Úgy fogalmaztak: Orbán Viktor a "saját szélsőségeseit felhasználva mozgósított egy utolsó rohamra - az ország békéje ellen". 

Kifogásolták, hogy a Fidesz elnöke tisztességnek és dicsőségnek nevezte kormányzását, mert szerintük tisztességtelen és dicstelen kormányzást folytatott. Az öt párt közölte: az ország szörnyű négy év után van, ezért a jövő csak akkor lehet nagyszerű, ha alakításában Orbán Viktornak már nem jut szerep. 

Bírálataikat úgy folytatták: a miniszterelnök egymillió munkahelyet ígért, miközben alig jött létre új piaci munkahely, csak közmunka van. Az ország korszerűsítéséről beszélt, miközben százmilliárdokat vont ki az egészségügyből, az oktatásból. Méltányos közteherviselésről beszélt, miközben negyven új adót vezetett be, és tíz emberből nyolc rosszabbul járt az egykulcsos adóval. 

"Szerinte kitörtünk az adósságcsapdából, miközben elvette és elköltötte a magánnyugdíjakat, nemhogy csökkent volna, de tizennyolc éves csúcson van az adósság" - folytatták kifogásaikat, hozzátéve: a kormányfő az IMF-adósságot orosz adósságra cserélte, egységes alkotmányról beszélt, "miközben egypárti alaptörvényt kényszerített az országra". 

Közleményük szerint az Orbán-rezsim "csak a Fidesz" jelszavával szemben a Mesterházy-kormányé az lesz: csak az ország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!