Belföld

2014.02.25. 16:16

Molotov-koktélt dobtak az Erzsébet-kilátóra - Az elkövető is majdnem meggyulladt (videó)

Tűz volt a János-hegyi Erzsébet-kilátó bejáratánál kedden hajnalban, a kár meghaladja a százezer forintot - közölte a rendőrség és a XII. kerületi önkormányzat az MTI-vel. Váczi János, a kerület alpolgármestere blogján azt közölte, gyújtóbombát dobtak a kilátó kapujához.

András Tamás, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a műemléki védelem alatt álló Erzsébet-kilátót egyelőre ismeretlen vegyi anyaggal gyújtották meg. A XII. Kerületi Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - tette hozzá.

Kenyhercz Kinga, a XII. kerületi önkormányzat sajtóreferense azt közölte: a kár meghaladja a százezer forintot. Mint mondta, már dolgoznak a helyreállításon.

Váczi János, a kerület alpolgármestere blogján számolt be az esetről. Mint írta, "egy Molotov-koktélt, vagy valamilyen gyújtóbombát dobtak az Erzsébet-kilátó ajtajához".

Az alpolgármester a bejegyzésben nyilvánosságra hozta egy közeli térfigyelő kamera felvételét, amelyen az látszik, hogy a kilátó kapujában történt robbanás után valaki meggyulladt ruhában menekül a tűz közeléből, majd miután eloltotta a ruháját, visszatér a bejárathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!