Belföld

2013.12.12. 13:12

Vasútállomásokon lehet vért adni pénteken

Az ország 14 vasútállomásán lesz véradás pénteken a MÁV, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szervezésében.

MTI

A kijelölt vasútállomásokon és vasúti helyszíneken bárki jelentkezhet véradásra, amelyhez személyi igazolvány, TAJ- és lakcímkártya szükséges - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. csütörtökön az MTI-vel. 

A vasutas véradónapot már hetedik éve rendezik meg azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet az önzetlen segítség fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére.

Magyarországon több mint 50 éves az önkéntes térítésmentes véradás, a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradások szervezésében. A vérellátó szolgálattal közösen lebonyolított több mint 13 ezer véradó eseményen tavaly mintegy 440 ezer véradó jelent meg, ebből csaknem 55 ezren voltak új véradók. Ennek köszönhetően az OVSZ körülbelül 670 ezer vérkészítményt adott ki transzfúzióra az egészségügyi intézményeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!