Belföld

2013.11.30. 18:51

Tizenkét megyére figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt

Tizenkét megyére figyelmeztetést adott ki vasárnapra a várható tartós, sűrű köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI

Az MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzés szerint a figyelmeztetést Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyére adták ki. Ezeken a területeken csak pár száz méteres lehet a látástávolság és csak lassan oszlik fel a sűrű köd.

Azt írták, szombat estétől főként a Dunától keletre és délnyugaton kezd párássá, ködössé válni a levegő. Vasárnap a legtovább északkeleten maradhat meg helyenként a köd, a legtöbb helyen viszont már reggeltől javulnak a látási viszonyok. 

Az előrejelzés szerint vasárnap nem várható csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 5 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 3 és plusz 8 fok között várható, de a tartósan párás, ködös helyeken ennél kissé hidegebb is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!