Belföld

2013.11.12. 15:27

Habony Árpád nem tagja a Sukoró-ügyben a kormányt képviselő delegációnak

A sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt indított New York-i per kéthetes tárgyalássorozatán a kormányt Miniszterelnökség részéről Győri Tibor jogi ügyekért felelős államtitkár, a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről pedig Jármai Péter jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkár képviseli - közölte kedden az MTI kérdésére Giró-Szász András.

MTI

A kormányszóvivő hozzátette: Habony Árpád nem tagja a delegációnak, abban nem vesz részt, az eljárással semmilyen kapcsolata nincs és nem is volt.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján egyebek között azt kérte az ellenzéki párt nevében, hogy hozzák nyilvánosságra, kik képviselik a magyar államot a perben, tudassák, a testületnek tagja-e Habony Árpád és árulják el, hogy mennyi a per teljes költsége. 

Giró-Szász András azt is közölte, az érintett ügyben a magyar állam képviseletét a Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Iroda és a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda látja el. A kormányszóvivő hangsúlyozta: a szerződés óradíj elszámolású, így csak a ténylegesen teljesített és a megbízó által elfogadott megbízási díjat fogják kifizetni, ezért csak az eljárás vége után lehet a pontos összeget meghatározni.

A Magyar Nemzet korábban publikált értesülése szerint a sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt hétfőn kezdődött és két hétig tart Washingtonban az a nemzetközi választott bíróság előtt zajló kártérítési per, amelyben izraeli befektetők több mint 100 milliárd forint kártérítésre perlik a magyar államot. Az mno.hu a hétvégén azt írta, információik alapján a befektetők felhasználhatják majd Bajnai Gordon exminiszterelnök egy korábbi büntetőügyben tett vallomását, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő pedig írásban tanúskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!