Belföld

2013.10.29. 16:18

MSZP: a rendszerváltás óta nem volt annyi szegény Magyarországon, mint ma

A rendszerváltás óta nem volt annyi szegény ember Magyarországon, mint ma - közölte Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja az MTI-vel a Társadalomkutatási Intézet Zrt. (Tárki) felmérését kommentálva.

MTI

Az intézet kedden publikált kutatási eredményei alapján tavaly a lakosság csaknem fele élt olyan háztartásban, ahol a szegénység és társadalmi kirekesztettség valamilyen formája jelen volt.

A Fidesz nem törődik több mint négy és fél millió, a létminimum környékén élő ember sorsával, tétlenül nézi ötszázezer gyerek éhezését, növeli a munkanélküliséget és a szegénységet - olvasható az MSZP-s politikus közleményében. Hozzátette: az országnak a rendszerváltás óta először van olyan kormánya, amely nem képes csökkenteni a szegények és a gazdagok közötti jövedelmi különbséget, sőt növeli.

Kitért arra is, hogy a GfK Hungária Piackutató Intézet kutatása szerint a magyarok vásárlóereje a legrosszabbak között van Európában. Mint írta, már nemcsak a fejlett nyugati országokban élők költhetnek jóval többet, hanem a közép-európai régióban lakók is. 

Orbán Viktor igazságtalan kormányának megállítása, majd az igazságtalanságok felszámolása a baloldal történelmi felelőssége. Az MSZP ezért több igazságot, biztonságot, szabadságot és jólétet ajánl Magyarországnak - közölte a szocialista párt elnökségi tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!