Belföld

2013.10.06. 16:58

Kommentár - Nehéz feladat és szép cél

„A magyar iskolát pontosan a pedagógusok javának küldetéstudata tette naggyá több mint ezeréves története során” – mondta Hoffmann Rózsa egy rendezvényen.

Nagy Ildikó

Majd megjegyezte: azt kell elérni, hogy a „javának” szót ne kelljen a pedagógusok szó után illeszteni. Szép cél és egyben nehéz feladat, tehetnénk hozzá mi, akik kívülről látjuk a dolgokat. Mi, akik halljuk ugyan a pedagógusok elégedetlenségét, hogy a több fizetés tulajdonképpen kevesebb pénzt jelent, de hisszük is meg nem is. Mert nem nagyon találunk olyan pedagógust, aki névvel, arccal, bérelszámoló lappal vállalná, hogy elmondja, mi a helyzet valójában. Azt viszont kívülállóként (egykori diákként, szülőként) is jól tudjuk, hogy mire utalt Hoffmann Rózsa. Mert valóban vannak remek tanárok, akik a kötelező óráik mellett is szívesen foglalkoznak tehetséges vagy éppen gyengébb teljesítményt produkáló diákjaikkal, és több évtizednyi rutin után is lelkiismeretesen készülnek egy-egy tanórára. De sajnos vannak olyanok is, akikről ez egyáltalán nem mondható el. És gyanítom – még ha ezzel sokak haragját vívom is ki –, ők vannak többen. Hát, ezért is szép feladat eltüntetni azt a szót...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!