Belföld

2013.07.08. 16:31

Szívkoszorúér-tágító tapaszt ragasztott gyermekeire

A gyermekeire szívkoszorúér-tágító tapaszokat ragasztott, majd nagy mennyiségű vérnyomáscsökkentő gyógyszert vett be az a nő, aki a gyanú szerint megpróbálta megmérgezni négy gyermekét és önmagát is két héttel ezelőtt Kecskeméten - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

MTI

Gál Kristóf emlékeztetett arra: a Kecskeméti Rendőrkapitányság június 23-án indított eljárást súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt ismeretlen tettes ellen azt követően, hogy a mentők a kecskeméti asszonyt és négy gyermekét mérgezéses tünetekkel szállították kórházba.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság június 25. óta előre kitervelten, több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz az ügyben. A bűncselekménnyel az anyát, a 30 éves kecskeméti F. Melindát gyanúsítják - tette hozzá a szóvivő.

Jelezte: a Kecskeméti Járásbíróság időközben egy hónapra elrendelte a nő előzetes letartóztatását. Gál Kristóf közölte: a nyomozás eddigi adatai szerint F. Melinda június 23-án hajnalban, kecskeméti otthonában úgy akarta megmérgezni 5 éves és 3 éves, illetve 7 hónapos ikerpár gyermekeit, hogy testükre szívkoszorúér-betegség tüneti kezelésére szolgáló tapaszokat ragasztott, majd nagyobb mennyiségű vérnyomáscsökkentő gyógyszert vett be, aminek következtében rosszul lett.

A cselekményt a lakásban tartózkodó nagyapa észlelte, ő értesítette a mentőket. A gyanúsított és gyermekei életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A gyermekek testéről a mentőszolgálat munkatársai több tapaszt szedtek le. A helyszíni szemle alkalmával a nyomozók több - egyenként 10 darabos - felbontott és üres vérnyomáscsökkentő-gyógyszeres levelet, valamint sok gyógyszertapasz már feltépett és üres tasakját foglalták le.

A kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő véleményében az áll: a tapaszokban egyenként 80 milligramm hatóanyag található. A gyógyszer a beszűkült koronáriákat tágítva javítja a szívizomzat vérkeringését. Ha nem rendeltetésszerűen használják, a gyógyszer hatására jelentősen romlik a szívizomzat vérellátása, szívritmuszavar, mellkasi fájdalom, vérnyomásesés következhet be, amely akár végzetes is lehet. A négy gyermekkorú sértett esetében egyetlen tapasz felhelyezése is okozhatott volna halálos kimenetelű szívritmus- és keringészavart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!