Belföld

2013.07.23. 05:56

Szerdán eldől, hogy kik lesznek egyetemisták

Szerda este 20 óra után hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait.

Bajdó Bettina

A 2013. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a diákok által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembe vételével határozzák meg a felvételi ponthatárokat. Ezek alapján állapítják meg, hogy a diák besorolást nyert-e és ha igen hová.

Alapképzésen, osztatlan mesterképzésen a jogszabályban meghatározott minimum pontszám 240, felsőoktatási szakképzésben 200, míg mesterképzésen 50 pont. Néhány állami ösztöndíjas alapszak esetében azonban magasabb. A szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait 20 óra után hozzák nyilvánosságra a felvi.hu oldalon, melyek böngészhetők lesznek okostelefonokon és Facebook alkalmazás segítségével is. A ponthatárokat este már lapunk online oldalán, a www.vaol.hu-n is meg lehet nézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!