Belföld

2013.07.26. 07:24

Nem várható felfrissülést hozó komolyabb zivatar

A hőség miatt az ország jelentős részére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

MTI

A néhány megyére heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt korábban kiadott elsőfokú figyelmeztetéseket viszont pénteken visszavonták. Az előrejelzés szerint pénteken a hőmérséklet délután 30 és 35, késő este 21 és 27 fok között valószínű.




Így a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten, ezért ezeken a területeken másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

 




A meteorológiai szolgálat azt írta: az ország délnyugati kétharmadán fokozódó kánikulára lehet számítani. Délután elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, másodsorban az északi, északkeleti határvidék térségében kialakulhat néhol zivatar, amelyet átmenetileg viharos szél, intenzív csapadék, esetleg jégeső kísérhet. Emiatt azonban egy megyében sincs érvényben figyelmeztetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!