Belföld

2013.07.08. 14:33

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területén kedd estig.

MTI

Várható időjárás az ország területére kedd estig

Túlnyomóan napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Délen, délkeleten szórványosan, hétfőn a Dunántúlon néhol várható záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, hétfőn északkeleten helyenként meg is erősödik, emellett zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 28, 31 fok között alakul.

 

Az időjárási helyzet Európában

Észak-Európa fölött ciklonok vonulnak nyugatról kelet felé, emiatt arrafelé gyakran megnövekszik a felhőzet, és több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor szárazföldünk más területeinek időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgások hatására általában kevés a felhő, sokat süt a nap, elszórtan zápor, zivatar inkább csak a magasnyomás déli, délkeleti peremén alakul ki, másutt számottevő csapadék nem fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi vidékén általában 18, 25, középen és délen pedig 27, 32 fok között alakul. A Pireneusi-félszigeten tovább tart a hőség, ott a délutáni órákra 35, 41 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!