Belföld

2013.03.05. 10:23

Hóolvadás lassíthatja a Rábán az apadást

A hó olvadása lassíthatja a Rába folyón az apadást - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság keddi helyzetjelentésében.

MTI

Közlésük szerint a folyó felső szakaszán lassan, elhúzódóan csökken - a Csörnöc-Rum szelvényben hétfő reggel óta újabb 30 centit esett - a vízszint. A vízgyűjtő ausztriai területén még számottevő mennyiségben, a nyugat-magyarországi részeken, elsősorban az Alpokalján még foltokban található hótakaró; ennek napközbeni olvadása a folyó felső szakaszán jelentősen lassíthatja az apadást.

Jelezték, a Marcal szintje a hajnali órákban süllyedt a másodfokú készültségi szint alá. Árpáson várhatóan szerda délután ér véget az első fokú készültség.    A Fertő-tó vízszintje az ebben az időszakban jellemző sokéves átlagnál 25 centiméterrel magasabb, és megközelíti a maximum értéket. A tóból ezért másodpercenként két köbméternyi vizet eresztenek le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!