Belföld

2013.01.17. 11:06

Hagyó-per - A hatodrendű vádlott védője a tárgyalás áthelyezését indítványozta

A hatodrendű vádlott védője azt indítványozta, hogy helyezzék át az illetékességgel rendelkező bírósághoz a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőpert.

MTI

Ha a csütörtöki tárgyalási napon előterjesztett indítványt nem találná megalapozottnak a törvényszék, akkor Bárándy Péter ügyvéd bírói kezdeményezés, egyedi normakontroll iránti eljárás alkotmánybíróság előtt történő megindítását kéri - áll a Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró által felolvasott indítványban.

A védő azzal indokolta kezdeményezését, hogy az OBH kijelölési legitimációját megalapozó rendelkezést az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a december 29-én kihirdetett határozatában.

A védői indítványt a törvényszék rövid tanácskozás után elutasította, mert álláspontja szerint van hatásköre és illetékessége az eljárás lefolytatására.

A határozat ellen több vádlott és védő fellebbezést nyújt be, így a Szegedi Ítélőtábla dönt róla.

Ezután az ügyész megkezdte a H. Éva hatodrendű vádlottat érintő vádpontok ismertetését.

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt vádolta meg Hagyó Miklóst és társait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!