Belföld

2012.10.23. 12:35

Elindult a Szolidaritás mozgalom menete a fővárosban

Csaknem teljesen megtöltötték a fővárosi Clark Ádám teret a Szolidaritás mozgalom szimpatizánsai kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. Többezres menetük koradélután indult el a Lánchídon keresztül a Szabad sajtó útjára, ahol csatlakoznak az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) ünnepi demonstrációjához.

MTI

Székely Sándor, a Szolidaritás egyik társelnöke a Clark Ádám téren tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy akárcsak 1956-ban, úgy Magyarország ma is rossz helyzetben van. Azt mondta, két éve olyan kormány van hatalmon Magyarországon, amely leépíti a demokráciát, külpolitikailag elszigeteli az országot, és gazdaságpolitikája következtében a lakosság 40 százaléka, csaknem négymillió ember él a létminimum alatt.
   
A szónok külön kitért az egészségügy és az oktatás helyzetére, álláspontja szerint szinte menekülnek a fiatalok külföldre. Azt is mondta, hogy Magyarországon terjed a korrupció, a rasszizmus és az antiszemitizmus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!