Belföld

2012.06.07. 11:50

Klímacsúcsot rendeznek Budapesten

A környezettudatos gondolkodás és a fenntartható fejlődés érdekében a tudomány, a gazdaság és a politika közötti párbeszéd segítése a célja a IV. Magyarországi Klímacsúcsnak, amelyet csütörtökön tartanak Budapesten.

MTI

A szakmai konferencia a változó természeti és gazdasági erőforrások, környezettudatos beruházások és tudományos innováció segítségével szeretné bemutatni Magyarország lehetőségeit az átalakuló világban.
A rendezvény programját a Klíma Klub Tudományos Tanácsadói Testülete állította össze. A szervezők célja, hogy megmutassák az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés által teremtett új gazdasági környezet lehetőségeit, illetve a legjobb nemzetközi és hazai példákat.
A klímacsúcs az ipar, az energia és a környezet szempontjából vizsgálja a témát - mondta el megnyitójában Jolánkai Márton egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.
A pódiumbeszélgetéseken az energetika és környezetvédelem, a válság és klíma, illetve a tudomány és éghajlat-politika kérdésköreit vizsgálják a tudományos és vállalati szféra képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!