Belföld

2012.06.04. 14:24

Éghető gázzal töltött lufikat árultak több somogyi búcsúban

Kaposvár - Veszélytelen héliumgáz helyett éghető gázzal töltötték meg a búcsúban árult lufikat több somogyi településen; a vállalkozást működtető 44 éves magyarszéki férfi ellen gondatlan közveszélyokozás vétségének megalapozott gyanúja miatt a rendőrség eljárást indított - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a megyei rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

MTI

A két szervezet által kiadott közlemény szerint lakossági bejelentésre tartottak közös akciót vasárnap a toponári, a kadarkúti és a somogyszobi búcsúban, s ezek során megállapították, hogy a rendezvényeken árusított lufikat nem éghető héliumgáz helyett éghető gázzal töltötték meg; az egyik helyszínen hidrogéngázpalackot is találtak.

A rendőrök az eljárás során öt gázpalackot lefoglaltak és több embert tanúként hallgattak meg. A tűz- és robbanásveszélyes gáz felhasználása miatt a két szervezet közösen intézkedett az ott tartózkodók biztonságára közvetlen veszélyt jelentő palackok elszállításáról.

A vállalkozó ellen a nagyatádi rendőrkapitányság indított eljárást, a katasztrófavédelem feladatkörét érintő szabálytalanságokat a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közigazgatási eljárásban vizsgálja - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!