Belföld

2012.05.09. 13:39

Elmarad a györgyöspatai jelentés elfogadásáról szóló javaslat részletes vitája

Elmarad a györgyöspatai eseményeket feltáró eseti bizottság jelentésének elfogadásáról szóló határozati javaslat szerdára tervezett részteles vitája a parlamentben, az indítványhoz benyújtott egyetlen módosító javaslatot ugyanis a beterjesztő MSZP-s Harangozó Tamás visszavonta.

MTI

Harangozó Tamás az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a szakbizottság keddi ülésén a Fidesz-KDNP "lesöpörte" módosító javaslatát, amely rögzítette volna, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok megállapításainak jelentésbe foglalása nélkül nem lehet a valóságot teljes mértékben tükröző, tárgyilagos képet adni.

Ilyen körülmények között a jelentés további tárgyalásának nincs értelme, ezért módosító javaslatomat visszavontam - tudatta az ellenzéki képviselő, hozzátéve, ennek következményeként a részletes vita elmarad.

A részletes vitát - amely az Országgyűlésben a törvényjavaslat módosításokkal érintett rendelkezéseinek és a bizottság ajánlásának megvitatásából áll - a szerdai ülésnap utolsó napirendi pontjaként 4 óra 20 perces időkeretben tartották volna meg.

A tavaly tavaszi gyöngyöspatai eseményekkel és az egyenruhás bűnözéssel foglalkozó eseti parlamenti bizottság március végén fogadta el jelentését. Az anyag a Jobbikot, az LMP-t, a hozzájuk köthető szervezeteket és Richard Field amerikai üzletembert is elmarasztalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!