Belföld

2012.03.17. 08:56

Vadászgyilkosság Baranyában - Vasárnap döntenek a letartóztatásról

Pécs - A Pécsi Városi Bíróság vasárnap dönt annak a férfinak az előzetes letartóztatásáról, aki a gyanú szerint egy vadászt megölt, társát pedig súlyosan megsebesítette a baranyai Magyarlukafa és Vásárosbérc között pénteken - mondta a bíróság elnöke az MTI-nek szombaton.

MTI

Hajdu István hozzátette: az előzetes letartóztatást az ügyészség kezdeményezte, tekintettel arra, hogy a férfit súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

Az eset pénteken délelőtt történt. A két vadász vadetetőt ment feltölteni, amikor egy elejtett szarvas tetemére bukkant. Nyomára akadtak az orvvadásznak is, akit kérdőre akartak vonni, ezért üldözőbe vették. Az orvvadász a menekülés során - feltehetően egy kis kaliberű fegyverből - tüzet nyitott rájuk.

Az egyik vadász a helyszínen belehalt mellkasi és nyaki sérüléseibe, telefonon segítséget kérő társát mentőhelikopterrel szállították kórházba. A fiatal férfinak a tüdeje sérült meg. A Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján megoperálták, jelenleg nincs közvetlen életveszélyben, felépülésére jó esély van.

A rendőrök nagy erőkkel indultak a helyszínre, a nyomozók a közelben elfogták a feltételezett elkövetőt, akit előállítottak, kihallgattak, majd őrizetbe vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!